Rope access – professionel erhvervsklatring i hele Skandinavien

Hos RT9 kan vi klare alverdens forskellige håndværksmæssige opgaver på svært tilgængelige steder. At gøre brug af erhvervsklatring i forbindelse med byggeprojekter eller vedligeholdelse er både effektivt og sikkert, og samtidig er det en perfekt løsning for bygherrer, virksomheder eller ejendomsselskaber.

Hos RT9 Scandinavian Rope Access tilbyder vi erhvervsklatring overalt i Danmark og i resten af Skandinavien. Intet projekt er hverken for stort eller for småt for os, og vi kender ganske enkelt ikke til begrebet ”højdeskræk”. Om der skal løses en opgave på 3. eller på 30. sal, klarer vi den, og vi arbejder både on- og offshore.

Hvad er rope access?

Rope access, erhvervsklatring, industriklatring… Kært barn har mange navne. Oversættes ”rope access” direkte til dansk, får vi ”reb adgang”. Det henviser til det faktum, at vi ved hjælp af reb får adgang til områder, der ellers ville være vanskelige at komme i nærheden af. På dansk bruger vi gerne betegnelsen ”erhvervsklatring”.

Rope access bruges typisk der, hvor det ellers ville have været nødvendigt at gøre brug af en lift, kran eller et stillads. Erhvervsklatring er altså kort og godt en metode, der lader håndværkere udføre arbejde i højden. I stedet for at gøre brug af tungt maskineri eller pladskrævende stilladser, får man i stedet tilgang til de relevante arbejdsområder ved hjælp af reb.

Opsætning af Strips i Tivoli

Hvorfor vælge erhvervsklatring?

Det kan være relevant at alliere sig med erhvervsklatrere af flere forskellige grunde. Set fra et økonomisk synspunkt har rope access den fordel, at der til dette ikke skal bruges en masse udstyr eller tungt og dyrt maskineri. Derfor er det væsentligt billigere at tilgå svært tilgængelige områder ved hjælp af rope access end ved hjælp af en kran eller lift. Vil du gerne have klaret arbejdet i højden til en pris, der ikke sprænger budgettet, er erhvervsklatring derfor en god løsning.

Ud over at det er billigt at arbejde i højden på denne måde, er det også en meget ”fleksibel” løsning. Det skal forstås på den måde, at vi som erhvervsklatrere kan komme til stort set hvor som helst. Særligt i større byer, hvor bygningerne ligger tæt, kan det være problematisk at få plads til en kran, en lift eller et stillads. At komme helt tæt på det område, hvor der skal arbejdes, kan ganske enkelt være umuligt rent logistisk. Dertil kommer, at man kan risikere at skade det eller de bygningsværker, der arbejdes ved, hvis der gøres brug af kraner og stilladser. Dét risikerer du ikke med erhvervsklatring.

Sidst, men ikke mindst, er erhvervsklatring også fleksibelt i den forstand, at vi kan træde til med kort varsel. Skal der lejes maskiner eller stilladser til arbejdet, hvorefter der skal indhentes en tilladelse til opstillingen af dette, kan det tage et godt stykke tid, før det reelle arbejde kan igangsættes. Vælger du derimod erhvervsklatring, kan vi stå klar til at gå i gang ganske kort tid efter, du har kontaktet os. Dette er særligt relevant at have for øje, hvis der akut bliver brug for at tilgå svært tilgængelige områder.

Professionelle erhvervsklatrere hos RT9

Da man først begyndte at gøre brug af erhvervsklatring til bygge- og vedligeholdelsesprojekter, var erhvervsklatrere primært klatrere, der tillærte sig håndværksmæssige egenskaber. I dag er situation stik modsat, og det er således håndværkere, der tillærer sig klatreegenskaber, der bliver erhvervsklatrere.

For at få et rope access-job, skal man tage en erhvervsklatringsuddannelse, og det har samtlige erhvervsklatrere hos RT9 Scandinavian Rope Access naturligvis gjort. Når man som håndværker ønsker at videreuddanne sig til erhvervsklatrer, skal man igennem den engelske IRATA-uddannelse, og faktisk er vi hos RT9 IRATA-certificerede.

At vi har et IRATA-certifikat vil sige, at vi selv kan tilbyde rope access-kurser. Du kan altså som håndværker tage din erhvervsklatringsuddannelse hos os. Vi er en af de eneste virksomheder som kan uddanner i IRATA-regi. Vi er desuden en IRATA certificeret virksomhed, hvilket svare til en ISO certificering indenfor erhvervsklatring.

Vi har været med siden branchens begyndelse, og du kan derfor også roligt lægge dit projekt i vores kyndige klatrehænder. Alle opgaver løses i tæt dialog med både kunder og samarbejdspartnere for at opnå det absolut bedste resultat, og vores mangeårige erfaring gør, at vi kan både rådgive og eksekvere på mange forskelligartede opgaver.

Offshore, vindmøller, byggeprojekter – vi klarer det hele

Der er endeløse muligheder for brugen af erhvervsklatring, og intet projekt er hverken for stort eller for lille for os. Hvad end du har brug for hjælp til vinduespudsningen på 7. sal, eller der skal repareres vindmøller, kan vi klare opgaven.

Vi kan være behjælpelige i forbindelse med ganske almindeligt lejligheds- eller husbyggeri, men vi kan også klare opgaver på broer, og vi er ligeledes operative i olie- og gassektoren. Kort sagt kan vi klare alt inden for erhvervsklatring. Med erhvervsklatring er der stort set ingen grænser for mulighederne, så uanset dit projekts størrelse og karakter, kan vi med stor sandsynlighed være behjælpelige.

Vi benytter naturligvis altid det bedste og mest sikre rope access-udstyr, der er at finde. Udstyret er særligt fremstillet til netop erhvervsklatring, og det er derfor fuldkommen forsvarligt at benytte. Erhvervsklatring er generelt en meget sikker løsning, når der skal arbejdes i højden. Både on- og offshore benyttes teknikken flittigt, når der skal arbejdes på svært tilgængelige steder, og faktisk har teknikken været med til at gøre det endnu mere sikkert at reparere eksempelvis vindmøller og broer.

Kontakt os for at høre mere om rope acces

Hos RT9 beskæftiger vi os med byggeri-, vedligeholdelse og montering i alle højder. Vi kan komme frem på de mest ufremkommelige steder og har altid fokus på sikkerhed. Dertil kommer, at vi naturligvis er dygtige håndværkere, der kan vores kram.

Er du interesseret i at høre mere om vores arbejde eller om mulighederne med erhvervsklatring, kan du ringe til os på 30 80 00 70 eller sende en mail til info@rt9.dk. Kontakter du os, kan du naturligvis også få et tilbud på lige netop din opgave.

Med erhvervsklatring bliver det umulige muligt. Vi kan varetage alverdens forskellige former for arbejde i højden for dig, og vi leverer altid et godt og holdbart resultat. Med en professionel tilgang til vores arbejde og en dyb respekt for sikkerheden kommer vi godt i mål, hvad end du skal have renset husfacaden for alger, eller der er brug for vedligeholdelse af vindmøller i en offshore-vindmøllepark.