Hvad er Rope Access? Hvem kan have brug for en Rope Access løsning? Og hvilke løsninger tilbyder RT9? Få svar på dine Rope Access spørgsmål her.

Hvad er Rope Access?

Rope Access, erhvervsklatring, industriklatring… Kært barn har mange navne! Oversættes rope access direkte, får vi “reb adgang”, hvilket betyder, at vi ved hjælp af reb får adgang til arbejdsområdet. Så hvad er Rope Access? Det er en adgangsmetode og en måde at arbejde sikkert i højden på. 

Hvad koster Rope Access?

Hos RT9 skræddersyer vi vores Rope Acces løsninger, så de passer til dine behov. Vi fastsætter pris efter flere parametre. Kontakt os og få et bud på din Rope Access løsning.

Hvad kan man anvende Rope Access til?

Rope Access kan anvendes til alle former for erhvervsklatring og er ofte et billigere og mere sikkert alternativ til stilladser. Rope Access er særligt anvendeligt til svært fremkommelige steder, og det er derfor en meget fleksibel løsning til komplekse projekter.

Hos RT9 opererer vi inden for de fleste brancher og påtager os gerne store såvel som små opgaver.

Hvad laver en reb tekniker?

En reb tekniker er en uddannet erhvervsklatrer, der kan løse et håndværk i højden ved hjælp af reb. Hos RT9 hjælper vi blandt andet med smedearbejde, el, isolering og diverse reparationsopgaver med rope access.

Hvorfor bør man vælge rope access frem for stillads?

Rope access er et billigere alternativ til stilladser. Du sparer både tid og penge. Med rope access skal man ikke bruge værdifuld tid på at sætte stilladser op. Vi er i højden hurtigt, og vi bevæger os fleksibelt i reb.

Det betyder også, at vi kan arbejde på svært tilgængelige steder, hvor stilladser, kraner eller lift ikke altid kan komme til.

Hvilke ydelser tilbyder RT9?

Vi kan lave det meste for de fleste. Faktisk har vi specialiseret os i at lave specialløsninger til flere brancher. Læs mere om vores løsninger her.

Det kan være svært at redegøre for alle de forskelligeartede opgaver, vi laver med Rope Access, men her er nogle af de mest almindelige:

Og meget mere…

Hvilke brancher laver RT9 løsninger til?

Vi har løst opgaver på kraftværker, boreplatforme, vindmøller og meget mere. Læs mere om de brancher, vi opererer indenfor her:

I hvilke lande opererer RT9?

RT9 er en rope access virksomhed med base i Danmark, men vi laver rope access løsninger i hele Skandinavien og Tyskland. 

Hvilke fordele er der ved at bruge et RT9 team?

Hos RT9 kan du få en samlet pakkeløsning. Vi tilbyder mange services, og vi sammensætter derfor et team, som kan løse flere forskellige opgaver hos dig, hvis det er nødvendigt.

Vi kan blandt andet reparere, installere og inspicere, mens vi er på opgaven, så du kun behøver at hyre ét team ind.

Laver RT9 specialløsninger?

Hos RT9 kan vi sagtens skræddersy løsninger til dig. Vi foretrækker at tænke i innovative løsninger, der er tilpasset dine behov.

Se blandt andet, hvordan vi har hjulpet Mærsk med en skræddersyet løsning.

Hvorfor vælge systemhængestilladser?

Der er mange gode grunde til at vælge systemhængestilladser. Store tidsbesparelser, højere sikkerhed og et lettere produkt at håndtere er blot nogle af dem. Læs mere om systemhængestilladser her.

Hvad er fordelene ved systemhængestilladser?

Der er flere fordele ved at anvende systemhængestilladser. Læs mere om dem her.

  • Belastningen på din konstruktion reduceres med op til 90 %. Stilladset har typisk en vægt på 25-35 kg pr. m2 og kan designes til en tryklast svarende til klasse 4 stillads på 500 kg pr. m2.
  • Stilladsets har færre kontaktpunkter. Stilladset hænges i kæder frem for rør og udgør kun 12 cm for hver etage, der bygges.
  • Du opnår højere FoS (Factor of Safety) og en mere sikker arbejdsgang for de udførende håndværkere. Stilladset kan bedre tåle kraftige vejrforhold, da det har en stærkere konstruktion og kan håndtere flere arbejdende folk.
  • Stilladset er op til 88 % hurtigere at bygge end traditionelle stilladser. Det sparer dig for både tid og penge.

Hvor kan man anvende systemhængestilladser?

Systemhængestilladser kan anvendes de fleste steder. Med sin lette vægt og nul kontaktpunkter kan stilladset monteres på de fleste konstruktioner. Særligt er systemhængestilladser ideelle at anvende på svært tilgængelige områder, som f.eks. boreplatforme, broer og værker. 

Hvor meget vægt kan et systemhængestillads holde?

Stilladset har typisk en vægt på 25-35 kg pr. m2 og kan designes til en tryklast svarende til klasse 4 stillads på 500 kg pr. m2.

Hvor meget fylder et hængestillads?

Stilladset, designet af V-decks, har typisk en vægt på 25-35 kg pr. m2. Derudover hænges stilladset i kæder frem for rør og udgør kun 12 cm for hver etage, der bygges.

Er systemhængestilladser et sikkert alternativ til stilladser?

Systemhængestilladser er et meget sikkert alternativ til almindelige stilladser. Hængestilladset kan modstå kraftige vindforhold og klare svære belastninger. De har en 3:1 sikkerhedsfaktor på alle komponenter og højere built-in sikkerhed, der også reducerer risikoen for tabte genstande. Læs mere om systemhængestilladser her.

Er Rope Access sikkert?

Rope Access er en sikker metode at arbejde i højden på. I vores arbejde med Rope Access til industri og andre områder retter RT9 sig efter den internationale sikkerhedsstandard, IRATA. Det betyder, vi risikovurderer enhver opgave i højden, planlægger arbejdsprocessen ned til mindste detalje og udvikler en redningsplan, så udførende håndværkere på byggepladsen ikke skal bekymre sig om potentielle farer.

Sker der mange ulykker med Rope Access?

Vi henviser til Industrial Rope Access Trade Organization (IRATA) for oplysninger om ulykker ved brug af reb.

Hvordan sikrer man sig mod faldulykker?

Mange faldulykker skyldes forkert brug af udstyr og manglende redningsplan, hvis uheldet skulle være ude.

Hos RT9 tilbyder vi et faldsikringskursus, hvor vi klæder dig på til arbejde med Rope Access. Kurset sikrer et højere niveau for arbejde i højden – både for de udførende folk på stedet og det arbejdende folk omkring.

Hvilke sikkerhedsstandarder arbejder RT9 ud fra?

Hos RT9 arbejder altid ud fra gældende IRATA sikkerhedsstandarder, når vi er ude på en opgave.

Alt vores arbejde gennemgår et sikkerhedsnåleøje, som vi tager meget seriøst. Vi forstår vigtigheden af at levere et sikkert miljø for vores team og kunder, og derfor investerer vi meget tid i træning, udstyr, inspektioner og procedurer.