RT9 CASE | I samarbejde med JATOB APS

Lisbjerg Forbrænding

OPGAVEN OG LØSNINGEN

Et 25 meter langt rør med to bøjninger og en diameter på 1,3 meter skulle fjernes i samarbejde med Jatob ApS. Opgaven bestod i at supplere stilladser til Jatob, som de kunne arbejde fra, og efterfølgende rigge rørene ned, når de var afskåret og demontere dem fra supporten.

Stilladset blev samlet på en platform, hvor man kunne stå sikkert, og det blev efterfølgende løftet hen under røret, hvor Jatob skulle skære første snit med en skærebrænder. Da stilladset var på plads, blev det dækket ind i svejsetæpper for at forhindre gløder og gnister i at flyve rundt. Enden på røret blev dækket af, så der ikke kunne rende skidt ud, og samtidigt blev boltene til supporten fjernet, og røret rigget op i taljer, klar til at tage ned.

Tilgangen til stilladset var med en stige, som blev fastspændt, så den ikke kunne rykke sig. I en passende konstruktion over stigen blev et nedfirbart faldsikringssystem lavet, og der blev ligeledes lavet et system på stilladset til evakuering af arbejderen, hvis der skulle opstå behov for redning.

Løsningen gav en besparelse på mere end 50% i forhold til at anvende stilladser.

 

VARIGHED

Nedtagning af røret blev løst af tre mand på tre dage.

REFERENCE

Dennis Hougaard, Jatob ApS

Løsningen var en kombinationen af fire brancher; rope access, rigger, stillads samt nedbrydning. Det er en ny og innovativ måde at arbejde på med et minimum af løftearbejde.

Løsningen gav besparelser i forhold til at bygge stilladser op fra bunden.

Løsningen begejstrede rengøringspersonalet, da løsningen svinede mindre end normalt. Sikkerhedskoordinatoren på værket godkendte alle dokumenter og beregninger – og var tilfreds med udførslen.

 

Kontakt os og hør mere om, hvilke løsninger vi kan tilbyde jer!

Hos RT9 er vi specialister i løsninger til montage-, reparations- og vedligeholdelsesopgaver på svært tilgængelige og ufremkommelige steder. Sikkerhed, tidsstyring og kvalitetssikring er altid i centrum, og alle opgaver løses altid i tæt kontakt med kunder og samarbejdspartnere.