Du kan finde klatring i København flere steder.

Hvad er erhvervsklatring?

Erhvervsklatring eller Rope Access er en professionel form for klatring. Inden for denne branche udfører certificerede teknikere opgaver på svært tilgængelige steder. Det kan være på vindmøller eller forskellige former for stål, der kræver overfladebehandling. Det kan også være sandblæsning af hus i højden eller når en industiel skorsten skal gøres ren udenpå.

 

Klatring i København og resten af Danmark

I Danmark er vi stadig ved at opdage alle de muligheder, der er inden for Rope Access. I lande som England er dette en langt mere udbredt metode. Der kan være mange fordele ved at bruge Rope Access. Opgaver, der skal løses i højden, kan være besværlige og vil oftest efterlade store spor på omgivelserne. Derudover undgår du brugen af stillads, fordi du udnytter rebets fleksibilitet. Derfor kan en opgave løses både hurtigere og billigere end ved de traditionelle løsninger. I kontrast til de løsninger, der var før Rope Access, som krævede både flere hænder og mere tid, er Rope Access således en lettere løsning inden for opgaver i højden.

Klatring i København

 

Sikkerhed og IRATA

En af de ting, du lærer til klatring i København på Refshaleøen, er, hvor vigtig sikkerheden er. Når du arbejder i højden, lige meget om det er ude eller indenfor, på land eller offshore, så er det altoverskyggende, at sikkerheden er i orden. For at kunne imødekomme denne vigtige faktor, uddannes du i samarbejde med IRATA (Industrial Rope Access Trade Association). IRATA har mere end 400 medlemsfirmaer og er til stede i mere end 65 lande verden over. I øvrigt sikrer IRATA gennem RAC (Regional Advice Committee), at standarden lever op til Arbejdstilsynets krav. Her har RT9 for det første været med til at grundlægge den skandinaviske RAC. For det andet kommunikerer RT9 med Arbejdstilsynet for at opretholde denne standard.

RT9 giver mulighed for, at klatring i København ikke bare er for sjov. Nu kan du også deltage i RT9’s IRATA-certificerede kurser i erhvervsklatring. Kurset foregår først og fremmest i de gamle BogW-haller, men som følge af at RT9 er IRATA-certificerede, kan vi holde kurset over hele verden.

Klatring i København er derfor nu en mulighed for ny læring og viden. RT9 afholder kurser i Rope Access, som kan være med til at lette mange svære opgaver i højden.