Faldsikringskursus til mere sikkert arbejde i højden

I dag er der fokus på sikkerhed mere end nogensinde – og det er der god grund til, da der desværre fortsat sker mange ulykker ved arbejdet i højden, som kunne være undgået. Oftest er ulykkerne præget af fald grundet forkert brug af udstyr og manglende redningsplan, hvis uheldet skulle være ude.

 

Efter forespørgsel fra større danske virksomheder har vi i RT9 besluttet at tilbyde et nyt faldsikringskursus i Danmark, som sikrer et højere niveau for arbejde i højden – både for de udførende folk på stedet og det arbejdende folk omkring.

 

Med vores mere end 11-års erfaring med erhvervsklatring, vores kompetencer og faciliteter, kan vi tilbyde at klæde industrien godt på med et faldsikringskursus. Uddannelsen har vi udviklet ud fra fundamentale principper, som er afprøvet af egne Rope Access-teknikere i praksis.

Kurset består af følgende levels

Level 1: Basic Harness

Her vil det udførende folk lære korrekt brug af udstyr til arbejde i højden samt korrekt og sikker færden på sikringssystemer. Dette level henvender sig både til dig, der arbejder på et kraftvarmeværk, på en byggeplads, i højden på broer eller vindmøller eller på en boreplatform.

 

Level 2: Supervisor

Som supervisor vil du lære alle trin i at udføre en redningsplan, som kan varetage mange udførende folk. Som supervisor er du ansvarlig for redningsplanen, hvis uheldet skulle være ude, og så lærer du at opsætte sikringssystemer samt instruere det udførende folk i sikkert brug af udstyr og systemer.

 

Level 3: Manager

Som manager lærer du at varetage procedurer og lave sikkerhedsdokumentation på opgavens faser for at beskytte det udførende folk og andre i området. Her vil medfølge en sikkerhedsdokumentationspakke, som kan benyttes arbejdsrelateret til fremadrettede opgaver.

 

Vi anbefaler at følge alle 3 levels i kurset for en mest sikker og fuldendt uddannelse, men det er naturligvis muligt at blive uddannet i kun Level 1, 2 eller 3, såfremt ikke alle moduler er ønsket.

Add ons

Vi tilbyder også følgende add ons til faldsikringskurset, som ekstramoduler:

  • Førstehjælp: Basis eller avanceret
  • Arbejde med treben
  • First response træning: Scenarietræning med førstehjælp, redning mm.
  • Bolt test: Bedste fremgangsmåde for forankringsøjer
  • Inspektion af værnemidler

Skal I løse opgaver i højden hos jer?

Ønsker du at følge kurset hos os sker tilmelding via kontaktformularen nedenfor. Skriv blot “Faldsikringskursus” i beskeden, og så kontakter vi dig for nærmere aftale efterfølgende. Ønsker du en løsning til et specifikt projekt bedes du ringe til os.