In situ er latin og betyder ‘på stedet’.

Inden for byggefaget bruger man oftest In situ, når man skal støbe beton på stedet. Der kan støbes beton på mange lokationer. Men dette udtryk bruges for det meste i forbindelse med betonarbejde på facader eller dæk, der skal støbes på stedet.

Hvornår bruges der in situ?

Der har været flere fordomme, Blandt andet at det har en grim overflade, og at det ikke er fleksibelt. Disse fordomme er forældede, da man nu kan arbejde med både farve og struktur i den beton, der bruges. Derudover kan man nu let tilpasse de individuelle konstruktioner, og det kan give både bygherren og arkitekten større frihed. Hvis der er brug for skæve vinkler i en bygning, vil det oftest være lettere at bruge pladsstøbt beton. Beton in situ bruges på steder, hvor det ikke er muligt at bruge betonelementer. Eller hvor det vil se bedre ud med pladsstøbt beton. Det vil nogle gange være nødvendigt, eller lettere, at udføre arbejde ved hjælp af erhvervsklatrere.

In situ eller insitu

Rope Access på stedet

Det siger sig selv, at klatring foregår på det sted, hvor der er brug for det, også selvom der ikke indgår beton. Men de rigtige løsninger på stedet kræver god planlægning. RT9 har mange års erfaring i at finde sikre løsninger, når der skal arbejdes i højden. Det gøres i samarbejde med kunden. Se nogle af de svære problemer, RT9 har løst i højden her.

Når der arbejdes på stedet, er sikkerheden enormt vigtig. Medarbejdere hos RT9 er IRATA-certificerede og tager jævnligt på genopfriskningskurser. Hvis man sammenligner med andre metoder, hvor man arbejder i højden, er Rope Access den sikreste. På grund af den gode undervisning og de mange timers erfaring man skal have, inden man kan blive IRATA-certificeret, opnår vi dygtige og erfarne folk, der ved, hvad de laver.

De løsninger der skal opfyldes på stedet, kræver en masse viden om de regler der er på området. Det er meget vigtigt at de regler om sikkerhed på stedet bliver opfyldt, så medarbejderne trygt kan gøre deres arbejde. Derfor er RT9 opdateret på reglerne og ønsker hele tiden være på forkant med sikkerheden. RT9 er i stadig kommunikation med arbejdstilsynet, for at opretholde den høje standart indenfor Rope Access i skandinavien.

Hos RT9 kan du trygt finde den bedste løsning på dit problem i højden.