Rope Access kursus – erhvervsklatrer

Som IRATA-certificeret træningsvirksomhed er vi blandt de eneste i landet, der udbyder IRATA Rope Access-kurser til at blive erhvervsklatrer, til Level 1, 2 og 3.

Med et Rope Access certifikat (IRATA level 1, 2 & 3) får du adgang til en større forståelse af hvad arbejde i højden indebærer.

irata medlems logo, kun gyldigt at bruge for certificerede medlemmer

Du lærer at befærde dig sikkert uanset om du bevæger dig i et støttesystem, faldsikrings system eller Rope Access system. I Rope Access uddannelsen er der både fokus på hvad et støttesystem, et faldsikringssystem og hvad Rope Access er, samt i hvilken sammenhæng de forskellige højdearbejde bruges.

Hvor afholdes kurset?

Vores kursusfaciliteter ligger i de gamle B&W-haller på Refshaleøen i København.

Hvor mange kurser afholdes årligt?

Vi afholder kurser 6 – 8 gange årligt, og vi har plads til 10 deltagere pr. kursusforløb, uanset Level.

 

Tilmelding til kurser – her

Kursets varighed

Kursets varighed er 6 dage. 5 dage med træning og én dag med eksamen.

Kursuspris.

Kurset koster 12.500 kr. ekskl. moms og inkl. middag på kurset.
Kursets indhold varierer, alt efter om du ønsker at opgradere til Level 1, 2 eller 3.
Genveje til Level 2 og 3 koster noget mere, da der bruges flere ressourcer på eksaminator og administration inden kursets opstart.
Information om Level 1, 2 og 3:

IRATA Level 1

Som IRATA Rope Access-tekniker på Level 1 er du uddannet til at udføre opgaver fra reb under supervision af en IRATA Level 3-tekniker. Du må tage ansvar for dit eget udstyr, hjælpe med rigningen, og du skal have grundlæggende viden om hejsesystemer og redning.

IRATA Level 2

Som IRATA-tekniker på Level 2 er du uddannet til at udføre sværere og mere komplekse opgaver end på Level 1 under supervision af en IRATA Level 3-tekniker. Level 2 giver større og bredere forståelse for opgaver, redningsscenarier og arbejdsmetoden generelt.

Følgende krav skal opfyldes, inden du kan tage eksamen i Level 2:
Du skal have mindst 1000 loggede timer som Level 1-tekniker og minimum 1 års erfaring (logbog forevises, når kurset starter).

Genvej til IRATA Level 2

Minimum 1000 loggede timer som tilsvarende level i et andet godkendt system med to reb (SOFT, SPRAT, FISAT).

IRATA Level 3 (supervisor)

Som IRATA-tekniker på Level 3 er du uddannet til at supervisere og stå for den samlede sikkerhed under arbejdsprocessen. Du er uddannet til at læse, forstå og skrive sikkerhedsdokumenter til opgaven, opsætte rednings-setuppet, stå for toolbox-talken, godkende rigninger samt sørge for, at udstyret er sikkert at bruge, og at medarbejderne er sikre. Som Level 3-tekniker tager du ansvaret for hele opgavens sikkerhed.

Følgende krav skal opfyldes, inden du kan tage eksamen i Level 3:
Minimum 1000 loggede timer på Level 2 og minimum 1 års erfaring som Level 2-tekniker (logbog forevises, når kurset starter).

Genvej til IRATA level 3

Minimum 1000 loggede timer over 1 år i et andet godkendt system med to reb, som level 3’er (SOFT, SPRAT, FISAT)

Refresher træning

Hvis du ikke har været i selen i et halvt år, skal du deltage i refresher-træning.
Træningen varer én dag.
På kurset får du genopfrisket de teknikker, du skal mestre på dit niveau, og samtidig bliver du opdateret om, hvad der rører sig i branchen. Det kunne blandt andet være rope access-skinnesystemer eller den sidste nye power-ascender, samt oplysninger om sikkerheden i forbindelse med anvendelsen af dem, redninger, etc.

Skal I løse opgaver i højden hos jer?

Kontakt os via kontaktformularen nedenfor, hvis du er interesseret i at høre mere om vores Rope Access kurser, eller ring til os hvis du ønsker en løsning til et specifikt projekt.